Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasmečkování.

28. 3. 2007

Ve chvíli kdy jsem se rozhodla mít dalšího psa, jsem věděla, že tím udělám radost své mladší čivavě, Beníkovi, který při každé příležitosti venku vyhledává a provokuje psí kamarády ke hře.Jaké bylo mé zděšení, když Ben od první chvíle nové štěně nesnášel, nenáviděl a nechtěl.

Celou dobu se tvářil, že ho to malé černé nezajímá a že když se k němu přiblíží, tak ho přinejmenším sežere.

První týden dával pudlátku najevo, že je jeho nepřítel a celé dny výhružně vrčel. Povolen byl kontakt na 5 metrů !!

Druhý týden jsem zjišťovala jen malé nepatrné změny. Vrčení ubývalo a povolená vzdálenost se zmenšovala. Přesto veškeré výzvy ke hře ze strany pudlíka byly vrčením zatrhnuty. Beník se neustále tvářil kdy už to malé černé vrátíme, dáme pryč.

V pátek 13 den soužití se Wes podařilo venku Beníka zlákat k honičce. To bylo radosti, konečně. Jenže radost to byla předčasná. Doma se opět ozývalo jen vrrr, vrrr :-(. 

V pondělí 16 den jsem přistihla Beníka, že si několikrát za den byl Weslíka očichat !!! Dokonce mu dovolil, aby spal vedle něho v křesle. Výzva ke hře, opět vrrr.

V úterý 17 den se to konečně stalo. Hrátky začaly venku a přenesly se až domů. V obyváků se odehrála velká čivavo-pudlí bitka se vzájemným kousáním a honěním. Jednou byl dole Wes jednou Beník. :-)) Dokonce když bylo pudlátko unavené a uložilo se ke spánku, tak ho šel sám Beník provokovat kousáním do packy.

Náš Beník konečně přijal Wesley do naší čivasmečky. Myslím, že vytvořil rekord. Odolával celých 17 dnů !!!

A co na to Atík ? Ten nový přírůstek vůbec neřešil. Hned první den si ho očichal a dále mu nevěnoval pozornost. Akorát se mu dobře hodí k loudění jídla, protože si myslí, že i 8 letá čivava potřebuje jíst 4 x denně jako štěně.

 

Náhledy fotografií ze složky